Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщение
    Имам бърз въпрос. Миналата седмица си рестартирах сървис интервала на 147цата с елм-а. Днес свалях акумулатора за по-дълго време и след като го сложих ми изписа 0 км до сервиз. Това нормално ли е или има и нещо друго? Съмнява ме само да става на 0 при сваляне на акумулатор.
    Ами ти си го рестратирал сега трябва да го въведеш ръчно колко искаш да е.Може и да не е 20000 км а примерно 10000 км !
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

• Я сподели какъв е реда на опциите и как се задава интервал от дадени километри.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Здравейте интересуваме за Alfa Romeo 156 1.8TS има ли долен предпазен капак, който предпазва ангренажния ремък.
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
        Peugeot 307 1.6 HDi 07'

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          Ами ти си го рестратирал сега трябва да го въведеш ръчно колко искаш да е.Може и да не е 20000 км а примерно 10000 км !
          Ами аз направих следното:
          1. Направих Service interval na 10000 км
          2. Написах в Last service distance километрите на които беше сменено маслото.

След като го направих това на дисплея на колата си ми изписа service след 6800 км. И всичко си беше точно докато не извадих акумулатора. Тогава изписа distance to service 0.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
          Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

• Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
            Ти си луд да го караш с 15w40.
            Aко не е 5w4, то поне му сложи 10w40 Селения или Агип.
            Сложи му правилното масло, първо. Най-вероятно ще се оправи проблема.
            Мерси за инфото , ще сменям тогава . Та а дано да е от маслото.

Comment

• Пичове, някой знае ли добро място за диагностика и читав майстор в Благоевград?

Comment

• турбина

Някой може ли да каже дали може да се сложи турбо с променлива геометрия на мястото на вакумно турбо. Защото мисля че ми е заминала турбината за да знам какво да търся.
                156, jdt 1.9 , 105 кончета.
                Last edited by t0n1o; d.m.y г., 15:57.

Comment

• Колеги, някой знае ли във Велико Търново имали стенд за турбини????

Comment

• Някой да ми препоръча читави тампони за мотора на Алфа 156 жтд 2.4 140к.с.....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от t0n1o Покажи съобщение
                      Колеги, някой знае ли във Велико Търново имали стенд за турбини????
                      какво значи стенд за турбини - може да се гледа през софтуер как надува или да се свали и дефектира, но за стенд нямам идея как става
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

• Като нямаш идея - просто не се обаждай.
                        Прави се баланс на кертриджа.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• що да не науча нещо и аз , сервиз няма да отварям, споко
                          Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                          Peugeout 2.2 HDI 133+++
                          Alfa 159 +++ next

Comment

• ..

Колеги някой знае ли имали разлика в турбините на 1.9 и 2.4 мотора при 156те 2000 година ? За монтирането става въпрос ?

Comment

• Има естествено.
                              ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                                Има естествено.
                                Можеш ли да обясниш какво трябва да се приправи за да се монтира голямото турбо на 1.9 мотора , ако знаеш естествено

Comment

Working...
                                X